logo managementtrefpunt

Het inzetten van assessments in het wervingsproces, inclusief Executive Search, kan aanzienlijke voordelen bieden bij het evalueren van kandidaten en het waarborgen van een goede match met de organisatie. Daarnaast zijn assessments inzetbaar bij persoonlijke ontwikkeling en bij loopbaankeuzes.

Hier zijn enkele redenen waarom assessments waardevol zijn:

Objectieve evaluatie:

Assessments bieden een gestandaardiseerde en objectieve manier om de vaardigheden, competenties en persoonlijkheidskenmerken van kandidaten te beoordelen. Dit vermindert de invloed van vooroordelen en subjectiviteit tijdens het selectieproces.

Inzicht in potentieel leiderschap:

Specifieke assessments, zoals leiderschapsassessments, kunnen dieper inzicht verschaffen in het potentieel van kandidaten om leiderschapsrollen te vervullen. Dit omvat hun leiderschapsstijl, besluitvormingsvermogen en strategisch denken.

Cultuurfit evaluatie:

Assessments kunnen helpen bij het beoordelen van de culturele fit tussen de kandidaat en de organisatie. Dit omvat het begrijpen van waarden, normen en de algehele bedrijfscultuur.

Identificatie van ontwikkelingsbehoeften:

Assessments kunnen ook wijzen op de ontwikkelingsbehoeften van kandidaten. Dit is waardevolle informatie voor zowel werving als toekomstige coaching en ontwikkelingsplanning.

Voorspelling van presteren:

Sommige assessments zijn ontworpen om het toekomstige prestatieniveau van een kandidaat in een specifieke rol te voorspellen. Dit kan organisaties helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen over de plaatsing van kandidaten.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling:

Assessments kunnen dienen als een hulpmiddel voor zowel kandidaten als organisaties om het potentieel voor persoonlijke en professionele ontwikkeling te identificeren.

Efficiëntie in het selectieproces:

Het gebruik van assessments kan het selectieproces stroomlijnen door sneller kandidaten te identificeren die over de juiste eigenschappen en vaardigheden beschikken.

Feedback aan kandidaten:

Assessments bieden de mogelijkheid om gestructureerde feedback aan kandidaten te geven, wat hen kan helpen hun sterke punten te begrijpen en eventuele gebieden van verbetering aan te pakken.

Risicovermindering:

Assessments kunnen bijdragen aan het verminderen van het risico van een mismatch tussen de kandidaat en de organisatie. Dit is vooral belangrijk bij het invullen van leidinggevende posities waar de impact op de organisatie aanzienlijk is.

Belangrijke kenmerken van ons assessment:

Een laagdrempelige benadering van de deelnemer, waardoor deze zich op haar/zijn gemakt voelt en het beste van zichzelf kan laten zien;
Het assessment kan desgewenst op een locatie in uw regio afgenomen worden;
Assessment kan op korte termijn plaatsvinden;
Rapportage binnen 2 werkdagen beschikbaar;
Inzet van een pré-assessment, waardoor wij het assessment specifieker kunnen inrichten en de kwaliteit hoog is;
Verdergaand in maatwerk, praktijksimulaties worden geschreven naar de daadwerkelijke situatie;
Omvang assessmentprogramma afgestemd op de vraagstelling;
De mogelijkheid van een ontwikkelassessment en coaching op ontwikkelpunten op 1 dag.